lauantai 4. huhtikuuta 2020

Tilannekatsaus

Minun ja Marin terveyden osalta voin sanoa, että kumpikin voi hyvin, eikä kummankaan lähipiirissäkään ole sairastumisia ollut. Olemme myös perheinemme sopeutuneet hyvin tämän poikkeustilanneen mukanaan tuomiin muutoksiin.


Kaikkeen voi sopeutua

Yleensä sotahistoriakirjojen tilannekatsauksissa selvitetään heti aluksi, mikä on miehistön mieliala ja onko henkinen kestokyky hyvä. Tätä ohjeena käyttäen voin sanoa, että hoitolan miehistö on parhaassa taistelukunnossa ja siihen löytyy taitoa, tahtoa ja kestävyyttä. Mielialakin on korkealla, koska olemme Marin kanssa hyvin sopeutuvaisia. Toisaalta myös huumori on hyvä apu ja sitä meidän työpaikalla on aina ollut. 
Tässä on nyt mennyt parisen viikkoa, kun olen kehittänyt uusia toimintoja ja yrittänyt olla luova. Ideoita on vielä paljon lisää, mutta niiden hiomiseen menee aina muutama päivä. Minun pitää aina nukkua yön yli ennen kuin ryntään tekemään mitään uutta. 
Tässä tilanteessa on suureksi avuksi nettipäällikkö Kaisa. Hänellä on mahdollisuus käyttää nyt enemmän aikaa meidän työhön ja olenkin tarvinnut tosi paljon erilaista markkinointimateriaalia. Nythän kaikki markkinointi on sosiaalisen median varassa ja yksin en sitä osaisi tehdä, tai se olisi järkyttävän hidasta. 
Kaikki markkinointi, mitä meiltä saatte esimerkiksi sähköpostikirjeet ovat minun kirjoittamia ja minä vastaan aina itse sanallisesta puolesta. Mari on hyvä apu, joka korjaa pahimmat kirjoitusvirheet ja oikoo lauserakenteet. Nettipäällikkö Kaisa tekee loput eli hän suunnittelee värit, asetelmat ja kuvitukset. 
Tämän kriisitilanteen myötä huomaan, että teen jo puolet päivästä kirjoitushommia ja tämän blogin myötä olen sitä tehnytkin jo tätä ennenkin noin tunnin päivässä. Rakastan kirjoittamista ja on kiva juttu, että saan tehdä sitä nyt enemmänkin. Tosin en olisi ikinä uskonut kosmetologikoulua käydessäni, että pitäisin joskus firmaani pystyssä kirjoittamalla.


Kosmetologin työ on nyt erilaista

Kasvohoitoasiakkaita meillä käy korkeintaan 20-30% normaaliin tilanteeseen nähden. Asiakaskato on ollut paljon rajumpaa kuin olisin odottanut. Meillähän ei kuitenkaan juurikaan törmää muihin ihmisiin, joten paikkana kauneushoitolamme ei ole suuri riski. Pidämme myös tiukasti kiinni siitä, ettemme tulisi työhön, jos kokisimme itsemme hiukankin sairaaksi. Aseptiikka meillä on ollut aina kunnossa ja sitäkin on tarvittavissa määrin lisätty. 
Kenenkään ei pidä kokea huonoa omaatuntoa hoitoajan peruutuksesta, koska se on ihan ymmärrettävää. Tässä tilanteessahan kukaan ei tiedä, mikä olisi paras ratkaisu. Meillä on myös paljon vakioasiakkaita, jotka ovat yli seitsemänkymmentä tai kuuluvat riskiryhmään ja ymmärrettävää on etteivät he nyt liiku. 
Siitä olen enemmän kuin kiitollinen, että moni ajanvarauksen peruuttanut tai siirtänyt on ostanut hoitoon lahjakortin ja tehnyt ostoksia verkkokaupassa. Se onkin yllättänyt meidät positiivisesti, että asiakkaat ovat selvästi ymmärtäneet tilanteemme ja haluavat auttaa tekemällä ostoksia. Näin hienoa toimintaa en olisi osannut asiakkailta odottaa, enkä tiedä olisinko itse osannut vastaavassa tilanteessa olla niin fiksu.
Nyt liikevaihtomme on pudonnut alle puoleen, mutta se on huomattavasti parempi kuin monella kollegalla. Ellei pudotusta enää tule, pystyn tällä sinnittelemään useamman kuukauden. Tosin sitten ruokahuollon kustantaa puolisoni, mutta onneksi minä ja kissat olemme aina olleet pieniruokaisia.  Marin pyrin pitämään työssä niin pitkään kuin mahdollista. Nyt hän on pitänyt lomapäiviään pois ja  tullut työhön joka toinen päivä. Toivottovasti työtilanne jatkuu edes tässä mitassa eikä  tulisi mitään täyttä ulkonaliikkumiskieltoa. Sittenhän pysähtyminen olisi vielä totaalisempaa. 
Kiitos kaikille, että olette mahdollistaneet sen, ettei hoitolaa ole tarvinnut sulkea. Onneksi myös kevät ja päivien pidentyminen tuo toivon tunnetta.

Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen yrityksen selviämiseen koronan aiheuttamasta kriisistä.

Kaikki huhtikuun uudet upeat tarjoukset löydät uutiskirjeestämme!
Tai siirry suoraan verkkokauppaamme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti