sunnuntai 29. elokuuta 2021

Anna aikaa levolle ja rentoutumiselle

Näen työssäni, miten stressaantuneita ja ylikuormittuneita ihmiset ovat ja osittain tämä korona-aika on antanut hyvän mahdollisuuden pysähtymiselle. Toinen puoli asiaa on, että joidenkin kohdalla korona on vienyt työpaikan, tai muuta ikävää ja stressiä on entistä enemmän.


Kasvohoito on parhaimmillaan rentouttava pysähdys arjen keskellä.


Pitää osata myös pysähtyä

Olen hyvin huolissani siitä, miten levottomiksi ja vauhdikkaiksi ihmiset ovat muuttuneet viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana. En muista, että 80-luvulla olisi ollut kenelläkään vaikeuksia pysyä paikallaan yli tuntia. 
Nyt tehdessäni paljon näitä Ripsien kestotaivutuksia NYT 72€ (88€) huomaan selvemmin, että joillekin on ongelma maata vain paikallaan ilman puhelinta ja muuta tekemistä. Tietysti suurin osa asiakkaista nukahtaa ripsien kestotaivutuksessa ihan kuin kasvohoidoissakin. Onneksi myös suurin osa vielä nauttii siitä, että ripsien kestotaivutuskin on niin rentouttavaa. 
Sitten on aina vaan suureneva määrä ihmisiä, jotka ovat sairauslomalla ylikunnon takia ja heille on hirveä vaatimus, ettei joka päivä voikaan urheilla. Heidän kanssaan joudun käymään perusteellisen keskustelun, miksi puhelimeen ei voi vastata ripsien kestotaivutuksen aikana. Siinähän ongelman syy on se, ettei silmiä saa avata kesken hoidon ja aineiden levitys on niin tarkkaa, ettei siihen mahdu enää puhelin. Siksi mielestäni on parempi, että puhelin on äänettömällä, eikä tule edes houkutusta vastata siihen. Suoraan sanoen työstä ei tule mitään, jos asiakkaalla on mielenkiinto puhelimessa ja minun pitäisi keskittyä millin tarkkaan työhön.

Milloin kiirettä on liikaa

Tiedän itsestänikin, että joskus ei vaan huomaa, kun kiirettä ja menoa on liikaa uppoutuessaan johonkin mielenkiintoiseen työhön. Sanoisin, että minä näen liian pitkälle menneen stressin siinä, ettei asiakas ehdi millään pysähtyä kasvohoidonkaan ajaksi.
Jos asiakas tulee juoksujalkaa vartin myöhässä kasvohoitoon ja sanoo, ettei ehdi olemaan kuin kolme varttia hoidossa, kun alkaa pilates, spinning tai joku muu riento, niin silloin meno on liian kovaa. Suosittelen, että kasvohoidon jälkeen rauhoitutaan ja levätään, eikä lähdetä enää hikiliikuntaan tai pihahommiin. 
Kasvohoidosta menee paljon hukkaan, jos suoraan rynnätään kuntosalille hikoilemaan ja sitten suihkuun ja saunaan. Olisi toivottavaa, että ihoa ei pestäisi, eikä suuremmin hikoiltaisi noin 6-8 tuntiin hoidon jälkeen. Hyväksi olisi, että hoitoaineet saisivat vaikuttaa mahdollisimman pitkään vaikka seuraavaan aamuun  asti. 
Mielestäni kasvohoidosta ei kannata edes maksaa, ellei siinä ehdi kunnolla olemaan. Hoidon tekeminenkin on aika ikävää, jos asiakas on levoton ja menossa jo ovesta ulos. Kasvohoidossa pystyy jättämään joitain vaiheita pois ja sillä nopeuttamaan hoidon kulkua, mutta sen myötä hoidon teho heikkenee. 
Ripsien kestotaivusta ei pysty nopeuttamaan, koska aineiden on pakko vaikuttaa määrätty aika. Ellei pysty olemaan tuota reilua tuntia, niin silloin on parempi siirtää ripsihoito toiseen ajankohtaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti