maanantai 30. elokuuta 2021

Kosmetiikka kehittyy huimaa vauhtia

Sanotaan, että puolen vuoden poissaolo kosmetologin työstä aiheuttaa jo ammattitaidon kertaamisen tarvetta. Lääkeaineet kehittyvät vauhdilla ja siinä siivellä kosmetiikkaankin löytyy koko ajan uutta tehoa, mutta myös kosmetiikkapakkaukset ovat muutoksessa.


Viimeisin mullistava uutuus kosmetiikassa on iS Clinicalin puuterimuodossa oleva aurinkosuoja, joka myös hoitaa ihoa. 


Uusinta uutta on iS Clinicalin PerfecTint Powder SK40

Ihmettelen vieläkin, miten upea tuote on uusi iS Clinicalin PERFECTINT POWDER SK40 (95€) puuterimainen aurinkosuoja. Toinen ihmetyksen aihe on, että sen kehitys pysyi salaisuutena. Yleensä näistä täysin uusista innovaatioista vähän vihjaillaan muutamaa kuukautta ennen lanseerausta. Tuotekehityshän on pitkä prosessi ja sitä tehdään useampi vuosi. Itse tuote on valmiina jo ainakin puoli vuotta ennen myyntihyllyihin ilmestymistä, joten hienosti salaisuus säilyi.
Kosmetiikan kehittelyssä liikkuu suuret rahat, eikä kosmetiikkatehtaisiin enää pääse kukaan sisälle vain katselemaan. Olen ollut 80-luvulla Italiassa eräässä aika pienessä kosmetiikkatehtaassa, mutta sen jälkeen niihin ei ole ollut pääsyä. Teollisuusvakoilu on kosmetiikassa jatkuvaa ja pahat kielet kertovat, että aasialaiset kopiovat kaikki jenkkien ja eurooppalaisten keksinnöt. 
PerfecTint Powder SK40 on iso edistysaskel ihon terveyden hyväksi. Uv-suojamenetelmät ovat suurimman kehityksen alla, koska ne ovat myös osa terveydenhoitoa. Nyt PerfecTint Powderissa on tehty suuri kehitystyö itse tuotteessa, mutta myös pakkauksessa. Suojapuuterihan on pakattu suoraan sutiin, josta se vain levitetään iholle.


Nykykosmetiikka on nopeampaa, helpompaa ja tehokkaampaa 

Kosmetiikan kehittely ei ole pelkän tehokkuuden ja vaikuttavuuden kehittämistä, vaan tuotteiden pitää olla entistä helpompia ja nopeampia käyttää. Pakkaukset ovat myös jatkuvan kehityksen alaisia ja hygienia sekä säilyvyys on tärkeä osa laatukosmetiikkaa. Esimerkiksi iS Clinicalin seerumit pakataan lasipulloon, koska niiden korkeat vaikutusainepitoisuudet eivät säily muovipullossa. 
Nykyihminen vaatii nopeutta kaikkialla ja niin myös kosmetiikankin pitää toimia nopeammin. Enää tuskin on myynnissä kuorintavoiteita, joiden vaikutusaika on 20 minuuttia, niin kuin oli vielä 2000-luvun alussa. Nykyiset kuorintatuotteet, esimerkiksi iS Clinicalin TRI-ACTIVE EXFOLIATING MASQUE (119€) kuorinnan vaikutusaika on vain pari minuuttia. Aikanaan, kun Dermalogican DAILY MICROFOLIANT (51€) tuli myyntiin, sen helppokäyttöisyys mullisti koko kuorintakäsityksen. Daily Microfoliantillahan vain pestään kasvot, eikä erillistä vaikutusaikaa tarvita.
Myös yhdistelmätuotteet ovat asiakkaille mieleisiä, niin kuin Dermalogican aika uusi HYDRO MASQUE EXFOLIANT (59€), joka on naamion ja kuorinta-aineen yhdistelmä. Senkin vaikutusaika on vain noin 5-7 minuuttia, kun aikaisemmin olisi kuorinta vaikuttanut 20 minuuttia ja naamio saman verran. 
Naamiot voi nykyisin jättää myös yön ylitse vaikuttamaan, koska niiden koostumus on niin hyvin imeytyvä. Ensimmäisiä yöksi jätettäviä naamioita olivat Dermalogican MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUE (58€), joka on monelle tuttu yöhoito. Dermalogican uutuus MELTING MOISTURE MASQUE (71€) on tehtykin ihan sitä varten, että se on yön yli vaikuttava naamio. iS Clinicalin HYDRA INTENSIVE COOLING MASQUE (95€) taas toimii pikanaamiona sekä yöhoitona. Sen viilentävä vaikutus virkistää ihon jo kymmenessä minuutissa, mutta sen voi jättää myös yöksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti