lauantai 14. elokuuta 2021

Tehosta ihon puhdistusta!

Suomalaiset ovat kovia pesemään ja aika usein näen, että iho on kärsinyt liian tehokkaasta puhdistuksesta. Kuitenkin nyt kesällä korostaisin tuota kasvojen puhdistusta, koska iholla saattaa olla enemmän likaa, ihotalia, aurinkorasvaa ja muuta ylimääräistä. 


Etenkin kesällä kaksoispuhdistus tulee todella tarpeeseen.


Muista kaksoispuhdistus!

Tänä kesänä olen muutaman kerran huomannut asiakkaiden ihosta, että puhdistus ei ole toiminut ja iho on tukkeutunut ja rasvoittunut. Yleensä heikosta puhdistuksesta on lopputuloksena laajentuneet huokoset, finnejä ja ärtyneen punakka iho. 
Vielä nykyisinkin hyvin moni auringonsuojavoide ei ole vesiliukoinen ja yleensä niissä on runsaasti mineraalirasvoja eli vaseliineja, jotka eivät liukene veteen. Aika moni hoitosarja tarjoaa tähän edelleenkin kasvovesiä, mutta yleensä nekin vain ärsyttävät ihoa lisää.
Nyt kannattaa ehdottomasti tehdä kaksoispuhdistus ja aloittaa pesu PRECLEANSELLA (46€) tai PRECLEANSE BALMilla (46€). Näihin puhdistusöljyihin aurinkosuojavoiteet liukenevat hyvin ja iho puhdistuu huokosia myöden. 
Kannattaa myös kokeilla iS Clinicalin CREAM CLEANSERIA (52€) ensimmäisenä puhdistusaineena kaksoispuhdistuksessa. Cream Cleanser on lähes voidemainen ja ylellisen täyteläinen puhdistusaine, joka sulattaa myös vedenkestävät aurinkovoiteet. 
Toinen puhdistustuote kaksoispuhdistuksessa pitääkin sitten olla ihotyypin mukainen. Dermalogican savipohjainen ACTIVE CLAY CLEANSER (42€) on jäänyt hiukan unohduksiin, vaikka rasvoittuvalle iholle se on todella hyvä puhdistustuote. Active Clay Cleanserin tehokkaat raaka-aineet imevät itseensä ylimääräisen talin sekä lian ja iho jää puhtaan raikkaaksi. 
Herkistyneelle ja punoittavalle iholle suosittelen Dermalogican ULTRA CALMING CLEANSERIA (250ml 38€ ja 500ml 58€) joka rauhoittaa myös ihoa. Se sopii kaikille ihotyypeille ja huuhtoutuu täysin pois iholta. 
Monessa kosmetiikkasarjassa nämä puhdistusaineetkaan eivät ole vesiliukoisia ja ne vain lisäävät tukkiintumista. Jos raaka-ainelistassa on mineral oil tai liquid parafin mainittuna, se ei ole vesiliukoinen tuote.


Puhdista ja kuori

Hyvä puhdistusmenetelmä on käyttää kakkosputsarina kuorivaa puhdistusainetta tai pelkkää kuorintaa. Nyt on turha pelätä ihon kuorimista liikaa, koska tämä määrä uv-säteilyä aiheuttaa päivässä jo paksun kerroksen kuollutta solukkoa ihon pintaan. 
Itse olen erittäin tykästynyt iS Clinicalin WARMING HONEY CLEANSERiin (52€), joka on kevyesti kuoriva puhdistuaine. Se jättää iholle todella puhtaan tunteen ja kaikki seuraavat hoitotuotteet imeytyvät paremmin.
Vanha tuttu DAILY MICROFOLIANT (51€ ja täyttöpussi 47€) kuorintajauhe on nytkin mitä parhain tuote estämään ihon tukkeutumista. Ellei ihosi ole kovin herkkä, voit käyttää Daily Microfoliantia joka ilta Precleansen jälkeen. Daily Microfoliant on tarkoitettu päivittäiseen kuorintaan, eikä se kuori liikaa ja on hyvin helppo käyttää. Tuosta yhdestä purkista saa noin 70-80 kuorintakertaa, joten yksi purkki riittää pari kuukautta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti