torstai 19. elokuuta 2021

Näin teet kestävän meikin

Kesälomat alkavat olla takana päin, työelämään paluu on edessä ja sen myötä pitäisi päästä työkuosiin ulkoisestikin. Auringon ja hikoilun tuomat iho-ongelmat eivät ole hyvä pohja meikin tekoon, joten ensin iho pitää hoitaa kuntoon.


Dermalogican HydraBlur Primer ja SkinPerfect Primer takaavat pysyvän ja siistin meikin.


Hyvin hoidetulla iholla meikki pysyy paremmin

Suurin osa meikin pysyvyyteen liittyvistä ongelmista on lähtöisin ihon huonosta kunnosta ja väärin valituista hoito- ja meikkituotteista. Kesän myötä iholla on paljon hilseilevää kuollutta solukkoa ja sen väri on kirjava. Tähän, jos levitetään täyteläinen ja rasvainen päivävoide ja huonolaatuinen synteettistä pigmenttiä sisältävä meikkivoide, tulos on taatusti lähes katastrofi.
Mikään meikkivoide ei pysy hyvin, jos alla on hilsekerros tai vääränlainen päivävoide. Nopein tapa saada iho kuntoon on kasvohoito ja sen jälkeen hoitovaikutuksen ylläpito kosteutuksella ja kuorinnalla. Ellei pääse kasvohoitoon, kotihoitona kannattaa tehdä kuorintakuuri. Dermalogican RAPID REVEAL PEEL (3kpl 24€) on erinomainen tehokuuri kuorintaa kaipaavalle iholle. Nämä kolme kuorinta-ampullia voi käyttää 2-4 päivän välein ja joka kerran jälkeen laittaa iS Clinicalin HYDRA INTENSIVE COOLING MASQUE (95€) kosteusnaamio yöksi vaikuttamaan.
Näillä tuotteilla saat noin viikossa ihostasi tasaisemman värisen, sileämmän ja hyvin kosteutetun. Rapid Reveal Peel kuorinta-ampulleja on myös kymmenen kappaleen pakkaus (79€) ja sillä määrällä pystyy ihon kuntoa pitämään yllä pari kuukautta ja tuo kosteusnaamio riittää paljon pidemmällekin. 
Jatka viikon tehokuurin jälkeen Rapid Reveal Peel -kuorintaa kerran viikossa ja sen rinnalla voi käyttää miedompaa kuorintaa, esimerkiksi DAILY MICROFOLIANTIA (51€) 1-2 kertaa viikossa. Kosteusnaamio kannattaa käyttää aina kuorinnan jälkeen, mutta myös muulloin. Kosteusköyhälle iholle Hydra Intensive Cooling Masque olisi hyvä käyttää 2-3 kertaa viikossa.
Tiedän, että monella on kuorinta-aineita ja naamioita kotona, mutta niiden käyttö jää vähäiseksi. Moni jopa pelkää käyttävänsä niitä liikaa, mutta sitä vaaraa tuskin on. Kuorinnan ja naamion käyttö olisi ihanteellista vähintään pari kertaa viikossa.


Oikein valitut meikkituotteet

Välttämättä meikin huono kestävyys ei ole meikkivoiteen vika, vaan meikinpohjustustuotteet ovat väärät. Yleensä Dermalogican HYDRABLUR PRIMER (51€) meikinpohjustus poistaa ongelmat meikin pysyvyydestä. 
Meikin alle kannattaa valita ohut, mutta hyvin kosteuttava päivävoide. iS Clinicalin REPARATIVE MOISTURE EMULSION (109€) on todella hyvä meikinalusvoide kuivahkolle yli kolmekymppiselle iholle. Se silottaa sekä tasoittaa ihon pintaa ja meikki levittyy hyvin.
Toinen hyvä kosteusvoide on Dermalogican CALM WATER GEL (46€), joka sopii kaikille ihotyypeille yö- ja päivävoiteeksi. Meikinpohjustusaine on monen pelastus meikin pysyvyyden suhteen ja SKINPERFECT PRIMER SK30 (49€) on todella suosittu meikin alle tai yksinään käytettynä meikkivoiteen sijasta. Meikinpohjustusaineista Hydrablur Primer on parempi hillitsemään rasvoittuvan ihon meikkiongelmia, koska se supistaa huokosia ja vähentää ihon kiiltoa.
Niille, joilla luomivärin pysyvyys on ongelma, niin XTREMEN PRIMER (35€) on helppo kynämäinen pohjustus silmäluomille. Xtremen omat kynämäiset luomivärit kyllä pysyvät erittäin hyvin, mutta muiden luomivärien alla Primer auttaa paljon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti