sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Karvoja käsitellään monin tavoin

Tällä hetkellä käytössä on niin monenlaisia kulmakarvojen käsittelyitä, että kuluttajat varmaan jo ihmettelevät, mitä ne kaikki tarkoittavat. Ainakin minun ikäiseni saattavat olla vähän pihalla, koska eivät ehkä jaksa pyöriä netissä ja haeskella kauneusjuttuja.

Käytämme kulmien laminoinnissa samoja laadukkaita ja turvallisia Yumi-aineita kuin ripsien kestotaivutuksissakin.


Me teemme kulmakarvojen laminointia

Kulmakarvojen käsittelyyn on useita menetelmiä ja me teemme kulmien kestovärjäyksiä (hoidon yhteydessä 19€) sekä kulmien laminointia (55€). Kulmakarvojen laminointi tarkoittaa sitä, että kulmat käsitellään samoilla aineilla, kuin ripsien kestotaivutuksessa. Laminoinnin avulla karvat pysyvät samansuuntaisina, sojottelevat kiharakarvat saadaan riviin ja kestoväri pysyy paremmin. Käsittelyn jälkeen kulmakarvat kehystävät siististi silmiä ja kohottavat ilmettä. 
Tätä kulmakarvojen laminointia voi tehdä noin kahdeksan viikon välein, kun edellinen käsittely on kulunut pois. Kestoväriä voi laittaa useamminkin, vaikka 3-4 viikon välein. Laminointikäsittely kuluu tasaisesti pois ja kulmat pysyvät siistinä koko ajan. Kulmakarvojen laminointi on siitä hyvä, että voi kokeilla tykkääkö tuloksesta, koska se kuluu parissa kuukaudessa pois. Monet kulmakarvojen korostukset ovat lähes pysyviä ja niiden kanssa pitää elää koko loppuikänsä. Itse en haluaisi mitään niin pysyvää ja siksi en niitä tee. En tee mitään sellaista hoitoa tai menetelmää, jota epäröisin itselleni ottaa ja haluan kertoa asiakkailleni rehellisesti myös asioiden huonommat puolet. 


Ikuiset kulmakarvat 

Kulmakarvojen pigmentointi oli ensimmäisiä menetelmiä, joka otettiin käyttöön ulkonäön kohennuksena. Jo 1980-luvun lopulla sitä aloitettiin tekemään ja se oli hyvin suosittua Aasian maissa. Ensimmäiset pigmentoinnit olivat sama asia kuin tatuointi ja niiden tulos oli pysyvä, eikä sitä voinut korjata. Myös huultenrajauksia tehtiin tällä menetelmällä. 
Vasta 1990-luvun puolessa välissä kehitettiin kevyemmät värit ja värin kuljetus jäi ihon pintakerroksiin. Tätä menetelmää sanotaan pigmentoinniksi ja sillä tehdään nykyäänkin myös huulten rajauksia ja silmänrajauksia. Pigmentointitulos on pysyvä, mutta se voi haalistua vuosien kuluessa, joten se pitää välillä uusia. 
Kymmenisen vuotta sitten otettiin käyttöön kulmakarvojen microblading menetelmä ja se on kevyempi muoto pigmentoinnista. Yleensä se kuluu noin kolmessa vuodessa pois ja sitten se uusitaan. 
Kummassakin menetelmässä on ollut ongelmia tuossa kulumisessa. Pigmentointivärit muuttuvat joidenkin ihossa punertaviksi tai sinivihreiksi. Ei ole ollenkaan kivan näköistä, jos kulmakarvat ovat epämääräisen punaisenkukertavat. Värit eivät kuitenkaan kulu kokonaan pois, joten ainoa tapa siistiin ulkonäköön on uusia ne säännöllisin välein. 
Microblading pitäisi kulua helpommin pois ja häipyä näkymättömiin, ellei sitä uusita 3-5 vuoden välein. Tosin en ole vielä kertaakaan nähnyt, että värit olisivat täysin hävinneet, vaan aina niistä jää jotain jälkeä iholle. Itse en haluaisi sitoutua siihen, että lopun elämääni joutuisin korjailemaan kulmavärejä. 
Haastavinta olisi tehdä sellaiset kulmakarvat, jotka näyttäisivät hyviltä vielä kymmenien vuosien jälkeen. Nelikymppisenä otetut pigmentoinnit voivat olla ihan väärässä kohtaa seitsemänkymppisenä. 
Erittäin tärkeää on valita sellainen tekijä, joka varmasti osaa työnsä. Tässä netti on hyvä apu, koska sieltä löytää arvioita tehdyistä töistä. Pigmentointi ja microblading vaativat tekijältään paljon. Itse työ on helppo tehdä, mutta oikea kohta, oikea muoto ja sopiva väri vaatii ymmärrystä muoto-opista ja kasvojen anatomiasta. Valitettavan usein kuulee, että kulmakarvat ovat eri kohdissa tai eri malliset. 
Suomalaiset mielellään etsivät kaikista halvimman tekijän ja tässä mennään pieleen. Kokenut ja ammattitaitoinen tekijä ottaa työstään kunnon hinnan ja, jos joku tekee poikkeuksellisen halvalla, on syytä epäillä työn tasoa. 
Kauneudenhoitoalalla harmaa talous rehottaa ja näitä kulmakarvoja tehdäänkin paljon ihan pimeästi veroja kiertäen. Siinä kuluttaja on aika heikossa asemassa, koska jos joku ongelma tulee, vakuutusyhtiöt eivät sitä korvaa. 
Maahantuojat pyrkivät omalla panoksellaan vähentämään harmaata taloutta ja he eivät myy tuotteita, ellei ostajalla ole y-tunnusta. Tämän takia moni pimeän työn tekijä joutuukin hankkimaan aineet, mistä sattuu saamaan ja nykyään ne tulevat yleensä Kiinasta. Näitä väriaineita ei ole välttämättä tutkittu, eikä EU niitä hyväksyisi. Näistä kiinalaisista aineista on tullut huomattava määrä allergioita, tulehduksia ja muita ongelmia. 
Tosin kuulen myös usein asiakkailta, että he ovat tyytyväisiä näin tehtyihin kulmakarvoihinsa. Se on tietenkin makuasia, mikä kenenkin mielestä on hyvännäköistä. 





HUOM. yli 100€ ostoksesta saat LAHJAKSI Dermalogican tuotepaketin, joka sisältää Hydro Masque Exfoliant kuorintanaamion, Skin Smoothing Cream hoitovoiteen ja Antioxidant Hydramist hoitosuihkeen matkakokoisina. Arvo 39€



Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti