tiistai 19. tammikuuta 2021

Ohjeita nuorelle atoopikolle

Atooppinen iho on melko ongelmallinen tähän vuodenaikaan, kun sisäilma kuivattaa ja lämmönvaihtelut sekä pakkanen ärsyttävät ihoa. Moni atoopikko on tottunut käymään etelänlomalla kesken talven, mikä on pitänyt ihon terveenä, mutta nyt sekään ei ole onnistunut.


Atooppinen iho on vaativa hoitaa

Atooppisen ihon hoito on mullistunut täysin minun työvuosieni aikana. Vielä 80-luvulla kiellettiin kaikki peseminen sekä kasteleminen ja suihkussa sai käydä vain kerran viikossa. Muistan hyvin, kun saarnasin, ettei saa kastella ihoa liian usein. Nykyisin suositellaan suihkuttamista lempeän ihon lämpöisellä vedellä päivittäin ja sen jälkeen voitelua täyteläisellä kosteusvoiteella. 
Itselläni on hyvin paljon atoopikkoja asiakkaina ja moni kertoo, että heillä menee perusvoidetta vartalolle puolilitraa kolmessa viikossa. Tämä on se määrä minkä Kelakin hyväksyy, mutta suurempaa voidekulutusta se ei enää korvaa. 
Ymmärrän hyvin, että tämä jatkuva voiteen kanssa läträäminen on työlästä varsinkin, kun iho koko ajan kirvelee ja kutisee. Monelle asiakkaalleni kasvohoito on välttämätön terveydenhoitokonsti ja niin se on myös parikymppisille nuorillekin. Suosittelen alle kolmekymppisillekin Kosteuttavaa & Rentouttavaa Kasvohoitoa 71€, joka on nimensä mukaan tehokkaasti kosteuttava ja myös stressiä alentava. 
Tänä talvena atoopikot ovat olleet tosi kovilla, koska suusuoja hankaa ja ärsyttää ohutta ihoa. Tämän lisäksi valohoito etelän auringossa on jäänyt pois. Monelle atoopikolle jokatalvinen etelänloma on ollut se välttämätön terveydenhoito, jolla iho on pysynyt ehjänä. Nyt pitää yrittää hoitaa ihoa näillä konsteilla, mitä on saatavilla ja onneksi tuolla etelänmatkarahalla saa aika monta kasvohoitoa. 


Kotihoito-ohjelma

Tärkein on hoitava puhdistusaine, koska ilman pesua ei atoopikkokaan selviä. Paras on Dermalogican PRECLEANSE BALM (46€), jonka balsamimainen kasviöljykoostumus tekee pesustakin hoitavan. Precleanse Balmilla lähtee hyvin myös silmämeikki ja paksuinkin meikkivoide. 
Hoitosuihkeena voi käyttää MULTI ACTIVE TONERia (36€), joka on erittäin hyvä lisäkosteus suihkuteltavaksi iholle pitkin päivää. Seerumin voi ottaa käyttöön jo alle parikymppisenä, vaikka se mielletään vain ryppyjen hoitoon, mutta se ei ole näin. Seerumeita on monenlaisia, eivätkä kaikki ole elvyttäviä tai silottavia.
Suosituin seerumi atoopikolle on iS Clinicalin HYDRA COOL SERUM (15ml 65€ ja 30ml 109€), joka on viilentävän rauhoittava superkosteuttaja. Toinen hyvä seerumi on Dermalogican BARRIER DEFENSE BOOSTER (75€), jonka öljymäinen rakenne tehostaa ihon omaa suojabarriääriä. Paras olisi käyttää toista seerumia illalla ja toista aamulla. Voi myös tehdä niin, että laittaa tuon Hydra Cool Serumin aina ensin puhtaalle iholle ja sekoittaa Barrier Defence Boosterin voiteen joukkoon. Tätä systeemiä sitten käytetään joka ilta ja aamu. 
Hoitovoiteena mieleisin on ollut INTENSIVE MOISTURE BALANCE (50ml 53€ ja 100ml 75€), joka käy aamulla sekä illalla. Vielä nuoremmille hyvä voide on Dermalogican CLEAR START-linjan SKIN SOOTHING HYDRATING LOTION (29€), joka on runsaasti kosteuttava maitomainen emulsio. Tämä voide oli pitkään Suomesta loppu, mutta nyt taas saatavilla. 
Tietysti tärkein hoitotuote on MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUE NYT 48€ (58€) naamio, jota voi käyttää yöhoitona vaikka joka toinen ilta. Varsinkin saunan jälkeen sen parantava vaikutus on erinomainen ja sehän käy myös käsien hoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti