perjantai 1. tammikuuta 2021

Meikin alle laitetaan aina kosteusvoide ja meikki poistetaan joka ilta

 Moni lukija varmaan ihmettelee miksi kirjoitan itsestään selvistä asioista, mutta nämä eivät ole kaikille selviä. Välillä kuulen nuorilta alle kolmekymppisiltä, että he laittavat aina meikkivoiteen suoraam iholle ilman kosteusvoidetta ettei iho vaan kiiltäisi päivän mittaan.


Ilman kosteusvoidetta meikki imeytyy ihohuokosiin

Toivottavasti en nyt syyllistä äitejä, mutta aika usein ne tytöt joiden oma äiti ei hoida ihoaan tekevät virheitä omassa kotihoidossaan. Moni nuori ei yksinkertaisesti tiedä ettei meikkivoidetta ole tarkoitus laittaa suoraan iholle vaan vasta kosteusvoiteen päälle. Ellei äiti ole kertomassa miten ihoa hoidetaan syntyy vääriä rutineeja. 
Nuorella rasvoittuvalla iholla kosteusvoiteen unohtaminen ja puhdistuksen jättäminen tuo todella paljon ongelmia iholle. Varma tapa saada finnejä, mustapäitä ja tulehduksia on jättää käyttämättä voiteet ja puhdistukset. Moni voi jopa luulla, että iho rasvottuu ja kiiltää, jos siihen laitetaan kosteusvoidetta. 
Kosteusvoiteen tai päivävoiteen, mitä nimeä nyt halutaankin käyttää merkitys on todella suuri. Kosteusvoide tekee ihon pinnasta sileän ja pehmeän joten meikki levittyy siististi ja tasaisesti. Ilman kosteusvoidetta iho imaisee meikkivoiteen huokosiin asti ja meikki jää kasoihin hilseily kohtiin. Meikki on paljon vaikeampi puhdistaa pois, jos se on imeytynyt syvälle ihoon. 
Meillä on paljon hyviä kosteusvoiteita jotka sopivat meikinalusvoiteiksi ja iho pysyy silti kiiltämättömänä. 
Esimerkiksi Dermalogican ACTIVE MOIST 100 ml 53€, SKIN SMOOTHING CREAM 100 ml 63€ ja INTENSIVE MOISTURE BALANCE 100 ml 75€, tai iS Clinicalin REPARATURE MOISTURE EMULSION 109€ ovat hyviä meikin alle, mutta niitä voi käyttää myös yövoiteenakin joten monia purkkeja ei tarvita. 


Puhdistus unohtuu helposti

Tekisi mieli sanoa, että jos ei meikkiä jaksa iltaisin puhdistaa sitä ei kannata edes laittaa. Tämä puhdistamatta jättäminen on aika yleistä ihan kaiken ikäisillä. Ei ole ollenkaan harvinaista, että aamun ensimmäinen asiakas tulee kasvohoitoon edellispäivän ripsivärissä ja meikkivoiteessa. 
Ripsille tämä on hyvin tuhoisaa ja silmille myös, koska yön aika kääntyillessä ripsiväri murenee silmiin ja ripset katkeilevat. Varsinkin huonosti pois lähtevä ripsiväri jätetään helposti poistamatta ja tuloksena voi olla jopa silmätulehdus.
Ripsiväri pitää aina valita sen mukaan miten hyvin sen jaksaa poistaa. Vedenkestävä ripsiväri tarvitsee oman puhdistusaineen ja silloinkin se liukenee hitaasti. Vesiliukoiset ripsivärit usein liukenee jo kasvoille käytettävään puhdistusaineeseen ja ihon pesu sujuu nopeasti. Esimerkiksi meidän suosikkiripsari XTREMEltä 42€ on vettä hylkivä, mutta vesiliukoinen. Se ei leviä pienessä tihusateessa ja sumussa, mutta lähtee helposti pois esimerkiksi iS Clinicalin CLEANSING COMPLEXILLA 52€. 
Mitä peittävämpi ja paksumpi meikkivoide on sitä huonommin sen saa puhdistettua pois. Paksu meikki vaatii aina kaksoispuhdistuksen ja nyt jumbokoisenakin oleva PRECLEANSE 473 ml 109€ ja 150 ml 46€ on erinomainen alkupuhdistusöljy johon liukenee aivan kaikki. Sen jälkeen toisena puhdistusaineena voi olla, vaikka äsken mainittu Cleansing Complex. 
Hyvä sääntö on, että kaikki meikki mitä kasvoilleen laittaa pitää poistaa ennen nukkumaan menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti