keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Vainojen uhrien muistopäivä 27.1.

Kirjoitan taas tästä mielestäni tärkeästä aiheesta eli sotahistoriasta ja samalla toivon, että asioiden muisteleminen estäisi tapahtumien toistumisen. Valitettavasti näyttää siltä, että äärioikeisto vaan kasvaa ja yhä suurempi joukko uskoo vääristeltyyn historiaan ja salaliittoteorioihin.


Auschwitz vapautettiin 27.1.1945

Varmaan aika harva lukija tietää, että Auschwitz on Puolassa ja sen vapautti neuvostoliittolaiset sotilaat. Nykyään, kun kuuntelen ihmisiä yhä harvempi tietää näistä historian tapahtumista mitään. Historian ja menneisyyden tutkiminen ei ole trendikästä eikä ihmiset enää jaksa edes keskittyä pitkäksi aikaa johonkin.  Vasta Auschwitzin vapauttamisen jälkeen alkoi liittoutuneille paljastua tämä ihmiskunnan pahin kansanmurha. 
Mielenkiintoista oli, että Neuvostoliiton sotilaat, jotka vapauttivat keskitysleirin, eivät missään dokumenteissaan mainitse, että vangit olivat juutalaisia. Ensimmäisissä raporteissa vankien kerrottiin olevan puolalaisia, romanialaisia, unkarilaisia ja myös neuvostoliittolaisia. Näille vapauttajille ei heti ollut selvää, miksi ihmiset oli vangittu ja vasta, kun liittoutuneiden armeija eteni, alettiin ymmärtämään, että sotimisen rinnalla Saksassa oli myös menossa juutalaisten joukkomurha. 
Tämä juutalaisten tuhoaminen oli yksi suuri syy, miksi Hitler ja Saksa hävisivät toisen maailmansodan. Hitler käytti vielä sodan viimeisinäkin päivinä suuret määrät junia keskitysleirikuljetuksiin, vaikka ne olisi tarvittu aseiden kuljetukseen rintamille. Saksan rautatieverkko oli koko sodan ajan äärimmilleen kuormitettu näiden miljoonien juutalaisten siirtelyn takia. 
Nämä kuljetukset olivat jotenkin käsittämättömiä ja jo pitkät junamatkat karjavaunuissa ilman ruokaa ja vettä olivat monille kohtalokkaita. Esimerkiksi Kreikan Thessalonikin kaupungin juutalaiset kuljetettiin Auschwitziin tuhottavaksi rautatietä pitkin. 


Voiko tämä toistua?

Katselin eilen asiaan liittyvää dokumenttia, jossa oli kuva kieltolapusta "Koirat ja juutalaiset eivät saa käyttää liukuportaita". Kielto on naurettava ja ihan absurdi, mutta valitettavan totta. Ymmärrän, ettei koirat saa käyttää liukuportaita, kun ne saattavat satuttaa tassujaan, mutta juutalaisten kohdalla kielto on täysin käsittämätön. Miten ne liukuportaat kuluisivat sen enempää juutalaisten käyttäminä, kuin muidenkaan ihmisten. 
Natsidiktatuuri sai aivopestyä yli 80 miljoonaa Saksan kansalaista uskomaan, ettei juutalaisilla ole oikeutta elää. Joka kerta, kun näitä Hitlerin juutalaisvainoja ajattelen, minulla herää vahva kysymys, miten ihmeessä se voi olla mahdollista. Miten miljoonat ihmiset saadaan uskomaan, että naapuri, työkaveri tai ystävä pitää tappaa? Tätä kysymystä seuraa toinen kysymys, että voiko tämä tapahtua toistamiseen? 
Minun näkemykseni mukaan Trumpin ja Amerikan tilanne on pelottavan lähellä tätä Hitlerin luomaa järjestelmää. Trump saa tietyn kansan osan aivopestyä uskomaan hänen vainoharhoihinsa ja ehkä pahinta kaikessa on, että ihminen itse on vakuuttunut olevansa oikeassa ja kuvittelee itsensä pelastajaksi. 
Toivotaan, että järki ja rauha palaa Joe Bidenin myötä ja myös Euroopan äärioikeisto rauhoittuisi. Uskon vahvasti siihen, että niin kauan, kun tavallisella kansalla on tietoa toisen maailmansodan tapahtumista ja holokaustista, asiat eivät pääse lipeämään aivan pahaksi. Toivoisin myös, että Suomeenkin saataisiin laki, joka tekee holokaustin kieltämisestä rikoksen. Nythän monessa Euroopan maassa, ainakin Saksassa, Itävallassa ja Hollannissa, on rangaistavaa väittää, ettei holokaustia ja keskitysleirejä ole ollut olemassakaan. Nythän Suomessakin on suuri joukko ihmisiä, jotka väittävät, ettei mitään kansanmurhaa ole tapahtunut, vaan se on juutalaisten huijaus. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti