keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Dermatude-kasvohoito on uusimman teknologian tulosta

Kosmetiikka ja oma työni on muuttunut todella paljon siitä, kun aloitin hoitolan vuonna 1980. On ollut todella hienoa saada seurata miten ihonhoito on entistä tehokkaampaa, mutta turvallisempaa. En olisi ikinä voinut kuvitella valmistuessani, että olisi mahdollista tehdä jotain niin tehokasta kuin nyt tekemämme Dermatude-kasvohoito.

Kosmetiikan raaka-aineet ovat jatkuvassa muutoksessa

Vielä vuonna 1980 kosmetiikkafirmat olivat vaatimattomia kooltaan eikä varaa ollut juurikaan tuotekehittelyyn. Silloin kosmetiikan myyntikin oli vähäisempää ja itsensä hoitamiseen ei juurikaan kiinnitetty huomiota. Kosmetiikkaa ei myöskään osattu kunnolla tutkia ja myyntiin tuli vaarallisiakin tuotteita. Vielä 1960-luvulla oli paljon voiteita jotka sisälsivät runsaasti hormoneja, kun ei tiedetty niistä kaikkea. Acneiholle myytiin voimakkaita alkoholeja jotka vaan kuivattivat ja ärsyttivät ihoa. Pigmenttiläiskiä hoidettiin voiteilla joiden raaka-aineet ovat nykyisin EU:ssa kiellettyjä. Vielä 80-luvulla kosmetiikka sisälsi runsaasti eläinkunnan raaka-aineita esimerkiksi istukka-ja sikiöuutteita jotka yleensä saatiin lampaista. Lehmän sidekudoskollageeni oli ensimmäinen täyteaine jota plastiikkakirurgit ruiskuttivat ihon alle. Lähes kaikki käytetty kollageeni ja elastiini oli eläinkunnasta saatua. Kaikki nämä raaka-aineet poistuivat hullun lehmän taudin puhjettua 1990-luvun alkupuolella. Niinä vuosina alkoi todellinen kilpailu kosmetiikan kehityksessä ja alkoi nousta isoja kosmetiikkajättejä niin kuin L’Oreal joilla oli jo merkitystä eri maiden vientituloihin.

Hedelmähappoentsyymit mullisti kosmetiikan

Ensimmäisiä todella tehokkaita raaka-aineita oli 1980-luvun lopulla kehitettyt hedelmähappot eli alfahydroksihapot eli AHA-hapot. Niitä käytetään kosmetiikassa vieläkin ja niistä on jatkokehitetty erinomaisia uusia raaka-aineita. Samoihin aikoihin keksittiin kosmetiikan kuljettaja aineet liposomit, mikrosomit, ja niosomit ja niiden avulla kosmetiikan imeytyminen ja sitä kautta vaikutus parani huomattavasti. Aloin itsekin olla jo 1990-luvulla sen verran kokenut, että rohkenin kehittää omia työtapoja ja lakkasin kiusaamasta asiakkaita höyrytyksellä ja mustapäiden kaivelulla. Nämä hedelmähapot loivat aivan uusia mahdollisuuksia vähentää talitulppia ja mustapäitä. Sähkövirtaa on käytetty aina ihonhoidossa ja jo 1930-luvulla käytettiin korkeafrekvenssiä ja iontoforeettistavirtaa. Muita sähkövirtaan perustuvia menetelmiä alkoi myös tulla 1990-luvulla ja esimerkiksi laseria pidettiin huippujuttuna, mutta toistaiseksi se on todettu tehottomaksi kosmetologin käytössä. Vasta 2000-luvulla aloitettiin muokkaamaan kosmetiikkaa hajusteettomaksi ja kiinnitettiin huomiota vesiliukoisuuteen. Dermalogica oli ensimmäinen kosmetiikkasarja joka kehitti hoitoaineita ilman mineraalirasvoja eli vaseliineja. Se muutti täysin hoitotuotteiden vaikutukset ja pystyttiin jo hoitamaan rasvaistakin ihoa kunnolla.

Laitehoidot ovat 2010-luvun suosikkeja

Viimeisen kymmenenvuoden aikana kosmetologin työhön on tullut lisää laitehoitoja. Osa niistä on hyvin tarpeellisia ja osa on vain muotivirtausta. Itse en ole koskaan luottanut pelkkiin laitehoitoihin vaan olen aika yhdistänyt ne kosmeettisten raaka-aineiden vaikutuksiin. Vielä viitisentoistavuotta sitten ei markkinoilla ollut laitehoitomenetelmää mikä olisi tyydyttänyt minua ja tuottanut näkyviä tuloksia. Siksi aloin kehittämään omaa hoitomenetelmää meille ja syntyi Nanolift kasvohoito jota noin 90% vakioasiakkaistemme ottaa. Jo useampia vuosia sitten vaatimukset kosmetologin hoitojen tuloksista vain lisääntyi ja markkinoille tuli erilaiset neulaushoidot, tai muut menetelmät pitkä perustuivat ihon rikkomiseen vereslihaan saakka. Siitä tein heti johtopäätöksen, että teoriassa se kuulostaa toimivalta, mutta käytännössä iho ei toimi niin. Neulaushoidot ei perustu sähkövirtaan vaan ne ovat laitehoitoja joissa laitteen avulla saadaan hoitotulos. Markkinoille on tullut viime vuosina aina vaan voimakkaammin vaikuttavia menetelmiä joiden turvallisuudesta ei ole takuita. Minulle ja Marille on ollut ehdoton edellytys, että me teemme ainoastaan täysin turvallisia hoitoja. Olen myös aina vaatinut, että hoito perusteet ovat järkeviä ja hoidosta on jo pitkä kokemus ennen kuin itse suosittelen sitä asiakkaille. Neulaushoitojen epäsuostavien vaikutusten kautta alettiin kehittämään menetelmää joka ei rikko ihoa ja on varmasti turvallinen. Hollantilainen iso sairaalalaitteita valmistava yhtiö teki ensimmäisen läpimurron tuotekehityksessä ja he kehittävät mikrokanavointimenetelmän joka nyt tunnetaan Dermatude-kasvohoitona. Sekään ei ole sähköhoito vaan laitteen avulla tehty hoitomenetelmä. En olisi ikinä uskonut 1980-luvulla, että voisin saada aikaan niitä tuloksia joita nyt nään päivittän Dermatude-kasvohoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti