lauantai 15. joulukuuta 2018

Lapsi kasvohoidossa

Maailma muuttuu ja ihmisten käytöstavat muuttuvat ja joudumme vastaamaan aivan uusiin kysymyksiin. Parin viime vuoden aikana on minulta useaan kertaan kysytty voiko lapselle tehdä kasvohoidon. Lyhyt vastaus tähän on ei.

Teini-ikä aikaistuu

Nämä kysymykset lapsen kasvohoidosta ovat tarkoittaneet ihan muuta kuin teini-iän ihonpuhdistaminen, mutta kerron siitäkin nyt. Jostain syystä teini-ikä on aikaistunut joka puolella maailmaa ja ihon hormonaalinen rasvoittuminen alkaa jo noin yksitoistavuotiaana tytöillä ja hiukan vanhempana pojilla. Syytä tähän aikaistuneeseen hormoonitoimintaan ei tiedetä ja meillä oli siitä viimeisimmässä Dermalogican maailmankongressissa puolenpäivän luentosarja. Ihotyyppi on perinnöllinen ja jos jommalla kummalla vanhemmista on ollut acneiho on hyvin oletettavaa, että se tulee myös lapselle. Onneksi nykyään vanhemmat ovat hyvin valistuneita ja suurin osa hakee apua jo varhaisessa vaiheessa. Olen hoitanut monen nuoren ihoa vuosikausia 11-16-vuotiaana ja pahalta acnelta ja ennen kaikkea arvilta on vältytty. Tämän ikäisiä asiakkaita on yhtä paljon poikia kuin tyttöjäkin. Tätä ei asiakkaat tarkoita, kun he kyselevät  noin 6-10-vuotiaalle lapselleen kasvohoitoa. Syy on siinä, että lapsikin haluaa kasvohoitoon, kun äitikin käy.

Lapsi ei tarvitse kasvohoitoa

Koen nämä kysymykset hyvin ristiriitaisesti. Minä olen ihonhoidon ammattilainen jolla on pitkä kokemus vaikeistakin iho-ongelmista. Lapsen iho ei tarvitse eikä kestä kasvohoitoa ja se ei ole todellakaan lapselle tarkoitettu. Äidit haluaisivatkin, että tekisin leikkikasvohoidon, kun lapsi sitä kovasti haluaisi. Herää kysymys onko minun työtäni leikittää lasta omalla ammattitaidollani jota tarvitaan ihan oikeissakin asioissa?Teenkö rahasta työtä mikä ei vastaa omaa käsitystäni ammattitaidostani? Tekisikö hammaslääkäri maksusta leikkihammastarkastuksen, jos lapsi sitä kerran kovasti haluaa? Joku kosmetologi voi tähän ryhtyäkin, mutta itse pidän sitä jopa ammattitaitoni väheksymisenä. Ihmettelen myös pitääkö pikkulapsen saada kaikkea samaa mitä aikuisetkin. Olen ollut kerran hyvin kinkkisessä tilanteessa, kun toistakymmentävuotta sitten olimme antaneet lahjakortteja kasvohoitoon arvottavaksi eri kesätapahtumissa. Eräs nainen varasi ajan hoitoon ja luulin sen tulevan hänelle itselleen. Hän toikin hoitoon kahdeksanvuotiaan pikkupojan joka oli kuulemma innostunut äitinsä voittamasta lahjakortista ja vaatinut sen itselleen. Kun lapsi kerran oli jo paikalla tein hiukan sivelyhierontaa ja muuta sen kaltaista ”feikkikasvohoitoa” ja yritin selittää äidille mitä kasvohoito on ja miksi sitä tehdään. Heidän lähtiessä annoin näytteitä äidillekin, koska ei meidän tuotteet oikein sovellu lasten leikkeihin, tai mielestäni ne ovat liian kalliita siihen. Annoin äidille multivitamiininaamion näytteen ja kerroin sen vaikutuksesta ja käytin nimeä ambulanssituubissa. Meni kuukauden verran, kun pojan vanhemmat tulivat ostoksille ja halusivat ostaa ambulanssin tuubissa ja myin heille tuon Multivitamin Power Recovery Masquen (78€). Vasta, kun he olivat ulos menossa tuli ilmi, että he ostivat naamion kahdeksan vuotiaalle pojalleen joka halusi ambulanssin tuubissa. 
Joskus mietin onko omat ajatukseni jo aivan kivikautisia ja olenko ihan ymmärtämätön lapsia kohtaan. Miksi lapsen pitää saada samoja asioita kuin äiti. Kasvohoito kunnolla tehtynä ei ole hyväksi lapsen iholle joka ei tarvitse elvytystä eikä vielä muutakaan hoitoa. Meidän myymä tehokkaasti vaikuttava ammattitason kosmetiikka ei ole tarkoitettu lapsen iholle eikä ole sopiva leikkikalunakaan. 

1 kommentti:

  1. Anonyymi17:57

    Arvonnassa mukana :)
    hurmeir@gmail.com

    VastaaPoista