tiistai 18. joulukuuta 2018

Käytä seerumeja oikein

Hyvin usein meiltä kysytään milloin ja miten paljon seerumeja käytetään. Olen alkanut käyttämään tehotipoista ja erilaisista boostereista yhteisnimitystä seerumit mikä näyttää yleistyneen kaikissa ihonhoitoteksteissä. Tässä siis neuvoja seerumien käyttöön.

Seerumit eivät riitä yksinään

Seerumit on vielä aika monelle asiakkaalle tuntematon käsite ja niiden käyttötapa ja tarkoitus ei ole ihan selvä. Voiteita on jo kaikki käyttäneet, mutta sen lisäksi vielä seerumi aiheuttaa ihmettelyä. Seerumit laitetaan aina ensimmäisenä pesun jälkeen puhtaalle iholle ja niiden päälle vasta käytetään hoitosuihkeetkin. Tosin se ei ole suuri virhe, jos ensin sumuttaa hoitosuihkeen ja vasta sitten seerumin, koska niiden imeytyvyys on yhtä hyvä. Seerumit imeytyy syvemmälle kuin voiteet ja niiden avulla saadaan ihoon kuljetettua jokin täsmähoitoaine. Mitään suojaa seerumit ei iholle jätä ja niiden päälle on välttämätöntä levittää voide. Suosittelen kaikille yli 25-vuotiaalle seerumien käyttöä voiteiden lisäksi. Seerumeissa on myös lukuisia muita vaikutuksia eikä ne kaikki ole ”ryppytippoja”, vaikka helposti niin kuvitellaan. Suositeltavaa on myös käyttää seerumeja sekä aamulla, että illalla ainakin näin talvella. Samaa seerumia voidaan käyttää aamulla ja illalla, tai sitten ottaa jokin muu täsmähoitoseerumi aamuun. 

Käytä seerumeja riittävästi

On aika vaikea sanoa millainen määrä tuotetta on riittävästi, koska ihotyypit ovat erilaisia, kasvojen koko on erilainen ja hoitokäytännöt eroaa toisistaan. Seerumia ei kannata laittaa niin paljoa, että se jää ihon pinnalle asti. Seerumien kuuluu imeytyä syvälle eikä niistä tarvitse jäädä kerrosta ihon pintaan. Yleinen suositus on, että 3-4 tippaa on hyvä määrä mitä tahansa seerumia. Toisaalta tarvitaan vähän enemmän, jos tuotetta levitetään kaulalle ja silmien ympärille. Suurin osa seerumeista ei sovi ohuelle silmänympärysiholle ja jos niille tuotetta käytetään ottaisin sitä enemmän kuin tuon neljä tippaa. Kuiva ja ohut iho imee hoitotuotteita aina enemmän kuin rasvainen iho ja siis ihotyyppikin pitää huomioida. Oikeastaan seerumeja ei voi käyttää liikaa ja ainakaan siitä ei ole mitään haittaa. Se on vaan turhaa tuhlaamista, jos hoitotuotetta lotraa liikaa. Ihmisillä on hyvin eri käsitys miten reippaalla kädellä hoitoaineita yleensä käsitellään. Toisella seerumipullo voi kestää kuukauden ja toisella kaksikuukautta, vaikka ihotyypit ja tarve on ihan sama.

Active Serum on sopiva lähes kaikille3 kommenttia:

 1. Anonyymi07:35

  Luulenpa että tiedän miten seerumeita käytetään...mutta olipas uutta asiaa taas. Eli tuo järjestys, että seerumi ensin ja hoitosuihke sitten.. joskus kyllä sekoitan seerumin ja hoitosuihkeen kädellä ja taputtelee sitten kasvoille. Seerumia tarvin lähes aina.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että pystyn antamaan lisäohjeita ihonhoitoon. Tuokin on hyvä idea, että sekoittaa hoitosuihkeeseen seerumia. Näin en ole itse koskaan tehnyt, mutta pitääpä kokeilla. Voiteeseen voi myös sekoittaa seerumin, jos niin haluaa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Olen aina laittanut kasvoveden/hoitosuihkeen ensin, koska olen ajatellut sen pH-tasapainottavan vaikutuksen parantavan seerumin tehoaineiden imeytymistä. Joka päivä oppii uutta!

  VastaaPoista