keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Joulukiireitä

Varmaan lähes kaikilla joulu on kiireinen ja työntäyteinen ajankohta. Meiltä usein kysytään, koska on meidän kiireisin aika niin nyt tuli mieleeni, että se taitaa olla joulu. En missään tapauksessa kerro tätä valittaakseni. Tykkään työstäni ja on niin kivaa olla ihmisten kanssa.

Joululomalaisia

Joulukiireille on ihan looginen selitys. Joulukuussa on vähemmän työpäiviä kuin muissa kuukausissa. Meidän pitää kuitenkin tehdä sama määrä hoitoja kuin muulloinkin, vaikka työpäiviä ei olekaan samaa määrää. Suurin osa asiakkaistamme käy 4-8-viikon välein säännöllisesti kasvohoidossa ja heille pitää löytyä aikaa ettei rytmi katkea. Joulun tienoilla käy myös paljon sellaisia asiakkaita jotka asuvat ulkomailla ja joululomalla he tulevat vanhempiensa luo Hämeenlinnaan. He ovat tottuneet käymään kasvohoidossa aina, kun tulevat Suomeen. Tämä on kiva kansainvälinen tuulahdus ja on hauskaa kuulla mitä maailmalla on tapahtunut. Hoitoajat ovat siis todella täynnä ja teen pitkiä päiviä noin kello kahdeksaan asti illalla. Näiden perustöiden lisäksi tulee vielä lahjakortti-ja joululahjamyynti mikä lisääntyy vuosi vuodelta. Joululahjamyynnin takia Marilla ei ole juurikaan hoitoasiakkaita ja hän keskittyy näihin ostoksilla poikkeaviin asiakkaisiin. Varsinkin nyt jouluviikolla poikkeajia on hyvin paljon. Minun pitää myös tehdä tavaratilaukset niin, että hoitotuotteet varmasti riittävät. Samoin kaikki muutkin paperiasiat pitää olla järjestyksessä vuoden loppuun mennessä. 

Joulu on perhejuhla

Joulukiireet ei muodostu pelkistä työasioista vaan omankin joulun laittaminen vie aikaa. Olen hyvin laiska kotihommissa ja onneksi mieheni tekee todella paljon. Perinteisesti meille tulee mieheni vanhemmat Hämeenlinnasta ja omat vanhempani seinän takaa. Meillä on kuuden aikuisen ja kolmen kissan jouluaattoillallinen. Olen jo vuosia tilannut jouluruuat Peltosirkun tilalta ja niin tein tänäkin vuonna. Itse tykkään kinkusta ja laatikoista ja voisin syödä niitä useamman viikon. Niitä on helppo sitten lämmitellä seuraavinakin pyhäpäivinä. Nythän on vallan viisi päivää vapaata minullakin, vaikka olen kaikki arkipäivät työssä. Sehän käy jo ihan talvilomasta ja pyhitänkin sen ihan harrastuksille. Luettavaa on varattu paljon ja tällä hetkellä pyörin sotimisessa suomalaisen Waffen-SS miesten jutuissa  ja punaisen ristin toiminnassa keskitysleirillä olevien juutalaisten pelastamiseksi. Minulta löytyy myös useampia sotadokumentteja joita voin katsella tv:stä tai ipadilta. Samalla, kun katselen teen aina käsilläni jotain ja nyt olen innostunut askartelusta. Teen vielä ainakin joulun pyhien yli joulukortteja jo ensi joulua varten. Niiden tuotto menee Kissakoti Kattilalle kokonaisuutena. Riikka Savolainen jota sponsoroin ihonhoidolla, kun hän treenaa bikinifitness 35+ kisoihin myi joulukorttejani toista sataa kaupungintalolla työkavereilleen. Olin siitä tosi iloinen, koska Kattila tarvitsee joka sentin, että he pystyvät hoitamaan yli sata kissaa jatkuvasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti