perjantai 7. joulukuuta 2018

Pikkujoulut eivät vaikuta meidän työhön

Olemme vuosikausia kuunnelleet Marin kanssa juttuja joissa ihmiset arvelevat meidän hukkuvan työhön pikkujouluaikaan. Vastaan monta kertaa päivässä kysymykseen, että onko teillä kaikki ajat varattuna, kun on tämä pikkujouluaika. Vastaus siihen on ettei pikkujoulut vaikuta millään tavalla meidän työhön.

Maskeeraaja on meikkauksen ammattilainen

En oikein ymmärrä mitä ihmiset ajattelevat meidän tekevän, kun he luulevat pikkujoulujen vaikuttavan työhömme. Ensinnäkin pikkujouluja on nykyisin niin vähän ja niin pienimuotoisia, että niihin tälläytyminen on jo harvinaista. Monet menee työporukalla teatteriin ja pikkujoulu on juhlittu sillä tavoin. En muista edes 80-luvulla, kun pikkujoulut oli vuoden suurin tapahtuma, että ne olisi millään tavalla vaikuttaneet työhöni. Ilmeisesti kuvitellaan, että me teemme jotain juhlameikkejä, vaikka nykyisin on olemassa erillinen maskeeraaja ammattikunta ja koulutus. Niin piintynyt on ajatusmalli siihen, että kosmetologi vaan meikkaa. En edes muista koska olen tehnyt edellisen kerran pelkän meikin asiakkaalle. Siitä on aikaa vuosikausia. Toki me laitamme asiakkaille kevyen päivämeikin aina kasvohoidon päätteeksi, jos asiakas niin haluaa. Me emme Marin kanssa ole kumpikaan kiinnostuneita meikeistä ja suurin osa kosmetologeista ei niitä juuri teekään. Sen verran pidämme yllä meikkaustaitoja, että voimme ohjata asiakasta valitsemaan omat meikkivärit meiltä. Se on erittäin järkevää, että meikit ostetaan samasta paikasta kuin hoitotuotteet, koska näin ne takuulla sopivat yhteen. Katson myös, että velvollisuuteni on neuvoa ja opastaa tämän hetken meikkimuotiin varsinkin itseni ikäisiä asiakkaita. Mikään ei vanhenna niin paljoa kuin 70-80-luvun meikkivärit kuusikymppisten kasvoilla. 

Kosmetologi hoitaa ihoa

Nykyisin moni kosmetologi on ottanut käyttöön ihoterapeuttinimityksen joka kuvaakin työtämme parhaiten. Itse en ole ajatellut ammattinimikettäni muuttaa vaan ole kosmetologi lopun ikääni. Me olemme aina Marin kanssa keskittyneet ihonhoitoon ja erilaisiin iho-ongelmiin. Jätimme jalkahoidotkin pois 1990-luvulla, että työaikamme riittäisi paremmin meidän erikoisosaamiseen eli ihon hoitoon. Kukaan ei voi olla kaikkien töiden asiantuntija ja välillä ihmettelen kauneushoitoloita joilla on pitkä lista tekemisistään. Silloin on aika vaikea olla huippuosaaja, kun skaala on liian laaja. Me olemme Marin kanssa kehittäneet itseämme monin tavoin, että pystymme sadan prosentin varmuudella tekemään Hämeenlinnan parhaan kasvohoidon. Me olemme myös hyvä pari kehittämään toinen toisiamme ja kaikki uudet asiat opettelemme yhdessä  niin kuin nyt tämä Dermatude-kasvohoito. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti