tiistai 4. joulukuuta 2018

Suojaa iho lämmönvaihteluilta

Taas aloitan tämän jutunteon talven tuomista iho-ongelmista. Sille ei vaan mahda mitään, että eri vuodenajat rasittavat ihoa eri tavalla ja aina on ihmisiä joille se on täysin uusi asia. Kesän aikana ja iS Clinicalin myötä tämän blogin lukijamäärä on melkein tuplaantunut ja ja haluan jakaa heillekin tärkeää tietoa, vaikka vakiolukijat nämä asiat jo tietääkin. Toisaalta kertaus on opintojen äiti ja ehkä viime talven hoitovinkit ovat jo unohtuneet.

Sisälämmitys rasittaa eniten

Osa lukijoista varmaan ajattelee, että miksi jo nyt kerron talven ihonhoitovinkeistä, kun ei pakkasta vielä edes ole ainakaan Etelä-Suomessa. Se pakkanen ei olekaan ongelmien aiheuttaja vaan kuiva sisäilma ja voimakas lämmön vaihtelu, kun mennään sisätilojen paristakymmenestäasteesta ulkoilman miinusasteisiin. Myös syksyn tuuli ja viima osuu sen verran kylmästi kasvoihin, että tulos voi olla sama kuin kovassa pakkasessa. Se pitää muistaa ettei jäätymiseltä suojaa mikään kosmetiikka. Antamani ohjeet vähentävät kuivumista, punoitusta, atooppista ihottumaa, ohentumista  ja couperosaa, mutta ei auta jäätymiseen. Paras suojavoide on Dermalogican Barrier Repair (68€) ja se pitäisi olla jokaisen hoitovalikoimassa sisälämmitysaikaan. Barrier Repair sulaa ihon pintaan ja vähentää huomattavasti ihon oman kosteuden haihtumista ja lämmönvaihtelujen rasitusta pintaverisuonia kohtaan eli vähentää couperosan syntymistä. Itse en tule toimeen ilman Barrier Repair, koska muuten rutikuivaihoni muuttuu rusinaksi. Barrier Repair levitetään kaikkien muiden hoitotuotteiden päälle aamulla ja illalla. Pidän sen käyttöä yöksi jopa tarpeellisempana kuin päiväksi, koska monilla on meikki joka suojaa päivällä, mutta se ei tietenkään ole Barrier Repairin veroinen suoja. Vaihdevuosi-ikäisillä on helposti öisin kuumia aaltoja jotka haihduttavat ihon omaa kosteutta todella paljon ja siinä ikävaiheessa Barrier Repair on välttämätön suojavoide. 

Iho tarvitsee kaiken kosteuden

Erinomainen suojaava voide on iS Clinicalin Shield Recovery Balm (60 ml 79€) joka on myös edullinen käytössä. Se onkin ollut syksyn suosituin kasvovoide ja asiakkaat ovat tykästyneet siihen kovasti. Shield Recovery Balm sisältää vitamiineja jotka vahvistavat ihoa ja korjaavat jopa rohtumisia. Kollegat kertovat, että viime talvena siitä oli nopea apu asiakkaille joilla oli punoittavia ja hilseileviä kuivia läiskiä, tai atooppista ihottumaa. Onkin hyvä, että näihin tapauksiin on nopea apu, koska aina joulun jälkeen tulee muutama uusi asiakas jonka iho on kuivunut karrelle. Tietysti aina on järkevintä ennalta ehkäistä iho-ongelmat ja siihen Shield on erinomainen yö-ja päivävoide. Se sopii hyvin myös meikin alle ja sen imeytyminen on nopeaa. Toinen halpa ja hyvä hoitokeino on iS Clinicalin Firming Mist (39€) ja tässä hoitosuihkeessa on hinta/laatusuhde erinomainen. Firming Mistiä käytetään kasvovetenä puhdistuksen jälkeen ja se on hyvin tarpeellinen lisäkiinteyttäjä kaikille yli kolmekymppisille. Se on selvästi täyteläisempää kuin Dermalogican hoitosuihkeet, mutta sitäkin voi sumuttaa päivän mittaan meikin päälle. Varsinkin tietokoneella työtä tekivät kärsivät kuivuudesta todella paljon ja heille onkin suositeltavaa pitää Firming Mistiä työpöydän laatikossa ja suihkauttaa sitä muutaman kerran päivässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti