keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Yksikätisen ihonhoito

Nyt en puhu mistään pelikoneista vaan asiakkaista joiden toinen käsi on kipsissä. Joka talvi meillä on muutama vakioasiakas joka on kaatunut ja käsi on kipsattuna kuutisen viikkoa. Onhan näitä vahinkoja sattunut kesäaikaankin, mutta yleisempää se on juuri näin talven liukkailla keleillä.

Yksikätisyys hankaloittaa peseytymistä 

Suurin hankaluus ihonhoidossa on kasvojen puhdistaminen yhdellä kädellä. Tietysti koko vartalon suihkutus on myös tosi vaikeaa, kun kipsiäkin pitää suojata kastumiselta. Moni vakioasiakas on tottunut käyttämään Daily Microfoliant (80€) kuorintajauhetta lähes päivittäin ja sen sekoittaminen on hankalaa yhdellä kädellä. Yleensähän se sekoitetaan ja vaahdotetaan  kämmenissä ja levitetään siitä kasvoille. Mehän hoitolassa sekoitamme sen pikku kupissa siveltimen avulla ja levitämme sen siveltimellä ja tätä voi kokeilla kotonakin. Toisaalta hiukan epäilen, että tuleeko kuorinta-aine varmaan huuhdeltua kunnolla pois yhden käden avulla. Siksi suosittelisinkin siirtymään Daily Resurfacer (122€) hoitotassuihin joissa on kuoriva, kiinteyttävä ja kosteuttava vaikutus. Yleensä kuorinnan ja puhdistuksen tarve lisääntyy tällaisessa sairastamisvaiheessa. Särky-ja kipulääkkeiden käyttö muuttaa ihon omaa bakteerikantaa ja näppyjä, tai kuivumista voi tulla helpommin. Yleensä myös buranan tyyppinen tulehduskipulääke aiheuttaa vaikuttaessaan kuumotus-ja hikoilureaktion ja verenkierto ja aineenvaihdunta lähtee vauhdilla liikkeelle. Tämä lisää huokosten täyttymistä tali-hiki-ja hilseilyseoksella ja tehokas puhdistaminen olisi todella tarpeen. Erinomainen apu on Bt-Sonic (126€) jota voi käyttää yhdelläkin kädellä ja iho puhdistuu kunnolla.

Kasvohoitoja voi tehdä useammin

Kasvohoitojen tarve lisääntyy, kun oma kotihoito ei pelaa kunnolla. Suosittelen lyhyempää Rentouttavaa kasvohoitoa 71€ noin 2-3 viikon välein ja siinä tehdään ihotyypin mukainen tehokas kuorinta, hieronta ja naamio. Kasvohoidossa käyminen virkistää muutenkin, koska moni kokee suorastaan masennusta pakollisesta paikoillaan olosta. Sairausloma muuttaa niin paljon ihmisen tavallisia rutiineja, että iho reagoi jo siihenkin. Yleensä ulkoilu jää vähemmälle, koska käsi kipsissä tasapaino ei oikein toimi ja ainakin talvella kävely ei ole hyvä vaihtoehto. Kaikki muukin liikunta yleensä jää noin pariksi kuukaudeksi ja silloin pitää ruuan suhteen olla erityisen tarkka ettei paino nouse. Jotkut sortuu lohduttamaan itseään sokerilla ja rasvalla ja sehän näkyy myös ihon kunnossa. Toisaalta tilanteessa on paljon hyviäkin puolia. Kerrankin saa lukea tarpeekseen, tai katsella tv:ta. Ihon kotihoitoa voi jopa tehostaa sairauslomalla, jos suostuu tekemään kaiken hitaasti ja keksimään konsteja miten toimitaan. Silloin on aikaa antaa naamion imeytyä kunnolla ja hoitosuihkeita ehtii laittamaan monta kertaa päivässä. Usein hämmästelen sitä kekseliäisyyttä mikä ihmisillä on, kun he kehittävät tapoja toimia yhdellä kädellä. Pakon edessä joutuu käyttämään luovuutta ja sehän tekee aivoille hyvää. Toivotaan kuitenkin ettei kenenkään tarvitse tänä talvena kokea kipsin kanssa elämistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti