sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Painopeitto pannaan

Iloitsin niin kovasti uudesta painopeittoideasta silloin, kun ne meille tuli lokakuussa. Nyt saimme Marin kanssa selvän ukaasin työfysioterapeutiltamme, että painopeitto on parempi laittaa tauolle ettei selkävaivat tee loppua työnteolle.

Painopeitto on epäkäytännöllinen

Tilasin nuo painopeitot Dermalogican kautta ilman, että olin niitä nähnyt. Ehkä jos olisin heti nähnyt niiden koon ja painon olisin voinut aavistaa ettei ne ole käytännössä järkeviä. Hämmästyimme Marin kanssa, kun peitot tuli miten painavat ne olivat eli noin viisitoistakiloa ja kooltaan kuin parisänkyyn tarkoitetut. Jo ensimmäisinä päivinä huomasimme niiden käsittelyn olevan hyvin vaivaloista ja nostamiseen olisi melkein tarvinnut kaksi ihmistä. Itse uskon kyllä, että tuo paino auttaa asiakkaiden rentoutumista ellei kärsi suljetunpaikankammosta. Käytimme peittoja kolmisen viikkoa ja sinä aikana kokemus oli, että puolet asiakkaista oli ihastuksissaan ja toinen puoli koki peiton ahdistavaksi ja kuumaksi. Kolmen viikon jälkeen olimmekin Marin kanssa sen verran jumissa ettei pää oikein kääntynyt. Itselläni on yhden ainoan kerran ollut selkäkramppi muutama vuosi sitten joten tiedän ettei sen kanssa ole leikkimistä. Kosmetologien ammattitauti on selkä-ja käsivaivat ja itse olen pitänyt ne kurissa ennalta ehkäisevällä hoidolla. Me käymme Marin kanssa samalla hierojalla ja fysioterapeutilla ja viime käynnillä kysyttiin olemmeko painineet keskenämme, kun kumpikin on niin jumissa. Muuta syytä tähän ei ollut kuin tuon painopeiton käsittely minkä jo itsekin huomasimme hankalaksi.

Teoriassa idea on hyvä mutta käytännössä huono

Useampi tuttuni on kertonut, että näitä painopeittoja on käytössä sairaaloissa ja vanhustentaloissa. Kuitenkin niitä käytetään vähäisesti, koska nostamiseen tarvittaisiin kaksi henkilöä ja ne on koettu epäkäytännöllisiksi. Olen harmistunut, että meidän pitää luopua tästä hyvästä ideasta, mutta ehkä niitä tulee uusittuna versiona ettei peitto olisi niin iso. Viisitoistakiloa ei ole paljon mitään, jos sen nostaa käsipainoissa, mutta iso lötkö peitto on mahdoton käsitellä kymmeniä kertoja päivässä. Moni asiakas on miettinyt sellaisen hankkimista vanhuksille tai levottomasti nukkuville lapsille. Voi olla, että ne jäisi aika nopeasti käyttämättä. Sitäkin mietimme Marin kanssa, että veisimme ne kotiin, mutta kumpikaan ei lämmennyt ajatukselle. Peitto varmaankin voisi tuntua jossain vaiheessa yötä liian tukalalta. Ikäihmisille joilla on jo heikot voimat ja kipeitä niveliä painopeitto olisi varmaankin liian raskas käsitellä. Painopeitto on myös siksikin hankala, kun se ei mahdu kunnolla kaappeihin. Sitä on mahdoton yhden ihmisen viikata kasaan ja sen paino romautti meillä jo yhden kaapin hyllyn. Toivottavasti joku kehittää tästä käytännöllisemmän uutuuden, koska ideana asia on ihan hyvä.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi12:50

  Tätä lukiessa mieleeni nousi vain yksi kysymys... Eikö teillä ollut mitään etukäteistietoa?! 15kg painoinen peitto kuuluu ainoastaan terapiakäyttöön, 4-10kg peitot sänkyyn (ja niissäkin pitää kattoa et peiton paino on noin 10% omasta painosta). Ei ihme että oli haastetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme todellakaan saaneet mitään tietoa peitoista etukäteen. Niitä oli vain yhdenlaisia eli kaikki oli saman painoisia. Tietysti olisin varmaan löytänyt tietoa netistä, mutta en sitä hakenutkaan. Oletin, että peitto olisi ilman muuta hyvä, kun sitä maahantuoja markkinoi.
   No, nyt peitot on jo myyty niille jotka sen tyyppistä painopeittoa halusivat. Tämä oli taas opiksi, että ei pidä ostaa sikaa säkissä. Ärsyynnyimme Marin kanssa niin näistä peitoista ettemme halua niistä kuullakaan. Varmasti niitä on kevyempiäkin jotka olisi helpompia käyttää.

   Inkeri

   Poista