sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Yksi naamahässäkkä, kiitos

Viimeiset päivät ennen joulua on hektisiä joululahjaostoksella kiertämistä. Se näkyy myös meilläkin ja hoitolassa poikkeaa ihmisiä jotka eivät ole koskaan ennen käyneet kauneushoitolassa. Pyrimme Marin kanssa palvelemaan aina kaikki mahdollisimman hyvin. Yritämme saada asiakkaan tuntemaan olonsa kotoiseksi ja tervetulleeksi. Missään tapauksessa meillä ei ole ylimielistä asennetta ellei asiakas heti tiedä mitä haluaa ostaa.

Miehet lahjakorttiostoksilla

Alle puolet lahjakorteista ostaa miehet ja yleensä nainen ostaa toiselle naiselle kasvohoidon. Hyvin yleistä on, että iäkkäät äidit ostavat kasvohoidon keski-ikäiselle tyttärelle, tai tyttäret äideilleen. Viime vuosina olen pannut merkille, että hyvin usein mummot ostaa teini-ikäisille lapsenlapsille teinipuhdistuksen, tai hoitotuotteet lahjaksi. Tämä on erittäin ilahduttava suuntaus. Moni mies tulee ostoksille lapun kanssa johon hänelle on kirjoitettu tuotteen nimi ja näitä ostoksilla kävijöitä on pitkin vuotta. Aika hyvin meille on tullut vakioasiakkaiden puolisot tutuiksi ja osaamme ehdottaa mitä vaimo voisi tarvita. Joukossa on kuitenkin aina ensikertalaisia kenelle kauneushoitola on outo paikka ja koko ihonhoidon maailma on aivan vieras. Välillä tuntuu ettei meille löydy edes yhteistä kieltä siitä mitä halutaan ostaa. Muutamia vuosia sitten eräs mies halusi ostaa naamahässäkän ja meni hetken aikaa selvittää onko se naamahässäkkä jokin hoito, vai hoitotuote. Loppujen lopuksi hän halusi lahjakortin kasvohoitoon. Pari joulua sitten yksi herra tuli ostamaan teknistä innovaatiota ja silloin olin jo ihan pihalla. Mietin jo hetken, että onko hän tullut vahingossa väärään paikkaan. Pistin koko mielikuvitukseni liikkeelle, että pääsimme yhteisymmärrykseen mikä on tekninen innovaatio. Hän halusi ostaa lahjakortin Nanolift kasvohoitoon ja oli lukenut meidän nettisivuilta, että hoito on
meidän kehittämä ja tehdään jollakin laitteella. Sinänsä ihan looginen nimitys, mutta minulle ei ihan
heti tullut mieleen mistä oli kysymys. Muistakaa nyt Nanolift hoidossa kävijät, että insinöörikielelle käännettynä käytte teknisessä innovaatiossa. 


Hoitotuotteet pukinkonttiin

Välillä on liikkeellä niitäkin jotka haluaisivat kasvohoitolahjakortin mahdollisimman halvalla. Jostain kumman syystä joillakin on se käsitys ettei kosmetologilla ole työtä ja jotain tehdäkseen voin myydä kasvohoidon parillakympillä. Usein miten miehissä löytyy niitäkin jotka ehdottavat, että en lyö rahaa kassaan vaan otan sen pimeänä ja annan hänelle arvonlisäveron verran eli 24% alennusta. Suorastaan loukkaannun tuosta ehdotuksesta, koska meillä lyödään kaikki kassaan ja muuta mahdollisuutta ei ole eikä tule. Joskus on jopa pyydetty minua paikalle hoitohuoneesta, kun asiakas luulee ettei Marilla ole lupa antaa alennuksia. Marilla on ihan samat oikeudet kuin minullakin, mutta meillä ei myydä mitään ohi kassan eikä jaeta alennuksia vieraille ihmisille. Minun logiikkaan ei mene miksi minä antaisin kasvohoitolahjakortista alennusta ihmiselle joka tulee ensimmäistä kertaa ovesta sisään. Jos pystyisin alennuksia antamaan niin ne kuuluvat ensisijaisesti niille jotka ovat meidän vakioasiakkaita. Joskus hoitotuotteista yritetään saada alennusta sillä tavoin, että sanotaan saman tuotteen maksavan Goodmanin Emotionissa parikymppiä vähemmän kuin meillä. Näillä ihmisillä ei ole edes sitä tietoa ettei meidän tuotteita saa Emotionista. Kuitenkin nämä on pieniä lieveilmiöitä ja pääsääntösesti ihmiset ovat tosi mukavia. Vahinko vaan, että juuri nämä alennuksen vaatijat jää mieleen pitemmäksi aikaakin. Se on kiva juttu, että hoitotuotteita ostetaan entistä enemmän lahjaksi. Moni on tykästynyt itse määrättyyn tuotteeseen ja haluaa ostaa saman sisarelleen tai muuten läheiselle ihmiselle. Meidän verkkokauppaa käytetään hyvin vähän näissä joululahjaostoksissa. Lahjakortitkin voi ostaa verkkokaupasta ja itse tulostaa kauniin jouluaiheisen lahjakortin, mutta niiden ostot voi vielä toistaiseksi laskea yhden käden sormin.

Sound Sleep Cocoon on tarjoushinnalla NYT 69€ (110€) vuoden loppuun ja se on kiva joululahja kenelle tahansa. Sehän sopii myös parikymppisille kevyen geelimäisen koostumuksensa vuoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti